Rob Vreugdenhil

Inspecteur laagspanning

Nieuwe uitdagingen als inspecteur 

Dat ik al ruim 33 jaar bij Stolze werk, is niet zonder reden. De open en sociale cultuur, waarin collega's met gelijkwaardigheid en respect met elkaar omgaan, past bij wie ik ben en wat ik belangrijk vind in mijn werk. Als ik bijvoorbeeld ergens mee zit, stap ik makkelijk bij de directeur of andere leidinggevenden binnen en wordt er tijd voor mij vrij gemaakt.

Ik ben bij Stolze gestart als hulpmonteur en van daaruit doorgegroeid tot hoofdmonteur elektrotechniek. Vervolgens heb ik mij ontwikkeld tot servicemonteur en heb ik nu al bijna 3 jaar geleden de overstap gemaakt naar de functie inspecteur laagspanning. De overstap naar inspecties was er één uit nood geboren, want een aantal jaar geleden kreeg ik last van mijn rug waardoor ik mijn werk als servicemonteur niet meer kon doen zoals ik het wilde. Ik liep behoorlijk te tobben en kwam vaker voor onwenselijke situaties te staan. Vanuit Stolze werd mij de functie inspecteur laagspanning aangeboden en ik had niet kunnen bedenken dat ik zoveel plezier en nieuwe uitdagingen zou vinden als inspecteur!

 

Vrijheid om werkzaamheden zelf in te delen

Mijn werkweek is ontzettend veelzijdig. Zo heb ik te maken met voorbereidingswerk voor de inspectie, het meten en inspecteren van technische installaties, het uitlezen en interpreteren van de metingen, het uitwerken van rapporten en de adviesfunctie richting de klant. In het advieswerk naar de klant heb ik veel moeten leren, maar nu weet ik de klant steeds beter te overtuigen dat de kosten, moeite en het gedoe bij schade vele malen groter zijn dan mijn bezoekje. Een mooie bijkomstigheid als inspecteur laagspanning bij Stolze is dat ik de vrijheid heb om mijn werkzaamheden grotendeels zelf in te delen.

Steeds meer theoretische kennis van technische installaties

Door het zoeken naar en het oplossen van afwijkingen en gebreken, die kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties, doe ik steeds meer theoretische kennis van technische installaties op. De oudere of minder bekende installaties vind ik het meest leerzaam en het leukste om te inspecteren, omdat ik dan logischerwijs het meeste moet onderzoeken en de meeste verbeteringen door kan voeren. Het is mega gaaf om te beseffen dat jij een brand kan voorkomen. Mijn technische kennis wordt vervolgens ook ingezet voor het ontwerpen van de technische installaties voor nieuwbouwprojecten, waarbij ik met de werkvoorbereiding om de tafel zit om al in een vroeg stadium technische fouten te voorkomen. Dat geeft mij extra uitdaging en maakt mijn functie nog leuker.

Ik had geen betere keuze kunnen maken!

Ik had mijn twijfels bij wat mij te wachten stond in deze functie, maar ik had geen betere keuze kunnen maken. De afwisseling in mijn werk, de minder fysieke belasting en het behouden van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vind ik echt enorme pluspunten waardoor ik met veel plezier naar mijn werk ga. De advisering naar de klant en mijn bijdrage aan nieuwbouwprojecten motiveren mij om mijzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. Ervaren elektromonteurs die meer afwisseling zoeken tussen werk op de klus en kantoor, zou ik de stap richting inspecties zeker aanraden. Het geeft je nieuwe uitdagingen en een hele nieuwe kijk op het vak.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.