Michel Jansen

Paneelbouwer

Het maken van panelen is precisiewerk

Bij eerdere werkgevers ben ik een aantal jaren elektromonteur in de buitendienst geweest, maar ik raakte daar een beetje op uitgekeken. Ik wilde mijn ervaring en kennis op een andere manier toepassen en dacht al een tijdje na over een functie in de paneelbouw. Toen de functie hier vrij kwam dacht ik: zo die pik ik in, die is voor mij!

De paneelbouw is een redelijk stille maar gezellige afdeling. Tijdens het werk zelf wordt er niet veel gepraat, omdat het maken van panelen precisiewerk is. Met veel herrie en afleiding om je heen is het lastiger je te concentreren en maak je sneller fouten. Hier is iedereen gewoon lekker bezig met zijn werk. Om nauwkeurig te kunnen blijven werken, wissel ik mijn werkzaamheden af. Als ik even geen draadje meer kan zien, ga ik verder met een mechanisch onderdeel.

Ik haal vooral voldoening uit het feit dat we los van elkaar toch samen aan één project werken. Bij elk nieuw paneel weet ik dat het onderdeel is van een grotere installatie. Elke dag ga ik naar mijn zelfde werkplek, maar omdat ieder paneel net weer iets anders in elkaar steekt is geen dag hetzelfde.

Begeleiding van stagiaires en nieuwe medewerkers

Stagiaires en nieuwe medewerkers begeleiden is ook een onderdeel van mijn functie. Ik vind het leuk om mensen iets te leren en uit te leggen hoe iets in elkaar steekt en waarom het zo werkt. Ik ben van mening dat je makkelijker werkt als je weet waarom iets op een bepaalde manier geïnstalleerd wordt.

Het aansturen van mensen zag ik niet echt als een van mijn sterke punten, maar vanuit Stolze werd gevraagd of ik daar wat meer mee wilde doen. Ik heb mijzelf op dat gebied toch wel in korte tijd ontwikkeld.

 

Goede werksfeer en gezellige uitjes

Wat een grote rol heeft gespeeld bij mijn keuze voor Stolze, is dat ik veel van de collega's al kende vanuit mijn werkverleden. Nog steeds hecht ik daar veel waarde aan en vind het dan ook super dat Stolze regelmatig uitjes organiseert. Je leert collega's op een andere manier kennen en dat doet de werksfeer goed. Er is waardering voor ieders werk; niet alleen leidinggevende, maar ook de directie toont interesse en waardering voor wat je voor de zaak doet.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.